Brenda Toet

Hoe het leven van Brenda begon

Brenda Toet werd geboren in 1969 in Amsterdam. Zij groeide op als oudste dochter van een tienermoeder in een liefdevol gezin, samen met nog een zusje en broertje. Op haar 21ste trouwt Brenda en krijgt twee dochters. Haar moeder wordt op jonge leeftijd ernstig ziek en overlijdt op 41-jarige leeftijd,

Brenda is net 24 jaar. Door het verlies van haar moeder en het verdriet wat het met zich meebrengt, raakt Brenda al snel losgeslagen en belandt op het verkeerde pad. Uit angst om net als haar moeder jong te sterven, zonder “geleefd” te hebben, duikt zij in drank, drugs en zoekt vertier in het nachtleven. Ze verlaat haar eerste echtgenoot en belandt in een tweede huwelijk waarin zij gedwongen in een nachtclub komt te werken.

Zonder enige eigenwaarde, en zwaar verslaafd, ontmoet zij in 1996 Johan. Na een week woonden zij al samen en kwamen vrij snel op een weg van zelfdestructie. Ze leefden als Bonnie en Clyde, onafscheidelijk en verloren in drugs en criminaliteit. In haar relatie met Johan voelt ze zich ook zeer afgewezen en vaak niet goed genoeg, dit maakt dat ze zich nog meer verloren voelt. Als Johan zwaarder in de drugshandel komt en de feesten intenser worden, helpt dit hun relatie niet.

Play Video

Het leven van Brenda Toet in Portugal

Omdat Johan op de vlucht was voor de politie in Nederland, weken Brenda en Johan uit naar Portugal. Hier leefden zij als in een film met veel luxe, geld en drugsgebruik. Uiteindelijk valt voor Johan en Brenda Toet het doek in 2002 als zij beide in Portugal worden gearresteerd voor drugshandel en criminele organisatie.

Na bijna twee jaar detentie in een Portugese cel komt Brenda in december 2003 weer op vrije voeten. Johan wordt tot twaalf jaar veroordeeld* en heeft ook in Nederland nog zes jaar tegoed. Brenda besluit op Johan te wachten terwijl ze probeert om langzaam het leven weer op te pakken in Nederland, samen met haar dochters uit haar eerdere huwelijk en met haar zoontje die ze samen met Johan heeft.

Johan komt in 2005 tot geloof in zijn cel na een ontmoeting met God. En in 2011 na tien jaar detentie komt hij weer thuis. Hij neemt Brenda mee naar een kerk waar zij haar hart aan Jezus geeft. Brenda’s leven is nooit meer hetzelfde.

In 2014 wordt Brenda geroepen en begint zij aan een opleiding op Charis Bible College. In 2016 wordt zij samen met Johan door God uitgezonden in de bediening en richtten zij de One in Him Foundation op.

*Uiteindelijk wordt de hele straf samengevoegd tot 15 jaar onvoorwaardelijk.

Het zendingswerk nu

Johan en Brenda Toet hebben nu een missiehuis in Brazilië, waar zij missies houden om andere christenen toe te rusten en te discipelen. Zij bezoeken samen sloppenwijken, spreken in kerken en houden openlucht campagnes wereldwijd. Brenda heeft een passie voor vrouwen. Haar hart gaat uit naar de gebroken en verloren vrouwen in de wereld waar niemand naar omkijkt. Zij bereikt deze vrouwen in sloppenwijken, afkickcentra en op straat. Zij deelt haar getuigenis en het Woord met hen.

Tijdens de vrouwen events die ze ook organiseert en waar zij het Evangelie met kan delenm klinkt vaak haar motto: ‘Wat God voor mij heeft gedaan dat wil Hij voor iedereen doen’.

Samen met haar man Johan reist zij de wereld over voor het Evangelie en leven zij volledig van giften en partners.

Play Video

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.