One In Him Foundation

One In Him Foundation

22 februari, 2018

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

22 februari 2018 – Kennismaking “favela”

Geweldig vond ik het om wakker te worden in het missiehuis hier in Brazilië, en eigenlijk live mee te maken waar ik al zoveel over gehoord had. Ik wil jullie heel graag meenemen in hoe ik het gisteren heb ervaren, wat mijn indrukken waren van ‘s morgens tot ‘s avonds.

Voor het ontbijt om 8.00 u was er een overdenking, een gedachte als het ware, die gedeeld werd.
Hoofdgedachte daaruit voor mij persoonlijk is dat Jezus echt de Koning is!

Nooit gedacht dat ik aan een ontbijttafel zou zitten met voor mij ‘’vreemden’’ die gewoon vrienden zijn geworden in een relatief korte tijd, waarmee ik nu al hele mooie momenten heb gedeeld.

Eén moment daarvan, en voor mij echt een hoogtepunt, was het bezoek aan een favella, hier kwam bij mij het besef nog sterker naar voren om er voor anderen te willen zijn in Woord en in daad. Wat ik daar tegenkwam, is mensonterend, niet te bevatten, maar gaf mij zoveel meer respect voor de oprichters van de One In Him Foundation dan ooit tevoren. Ik merkte hier heel erg dat het om relaties gaat en niet om eigen eer. De warme ontvangst van de mensen die ik daar in de favella heb mogen ontmoeten, de smiles op de gezichten van de kindjes maakten het zo de moeite waard.

Het schrille contrast met waar ik vandaan kom, en waarin en hoe zij leven, ja, dat is er zeker wel. Ik neem hierbij als voorbeeld de mama met 5 kinderen in een krotje waar één bed in staat, een gasfornuis, geen ruimte is om te staan of te bewegen, zonder wc of douche, die ik heb mogen ontmoeten. En zovele anderen die niet eens een dak boven hun hoofd hebben, maar alsnog steeds vriendelijk zijn en met een big smile een wereldvreemde als mij ontmoeten. Dan ben je een big hero! Dat zijn de vrouwen, mannen en kindjes die ik ben tegengekomen, big heroes!

Na dit alles werd ik in mezelf stil, terwijl we terugreden in de bus met z’n allen. Overdenkend wat ik net had meegekregen, en op welke manier ik nog meer kan bijdragen.

Nu moet ik ook erbij vermelden dat ik super veel gelachen heb in de bus en tijdens het avondeten. Alsof je op een bepaalde manier gedragen wordt door de hele groep en tegelijkertijd een ander kunt dragen.

Ook heb ik mijn ogen uitgekeken in de supergrote supermarkt die we daarna bezochten om aldaar kadootjes voor de vrouwen in de favella aan te schaffen. Deze kadootjes worden gegeven tijdens een speciale vrouwen meeting.

Mijn ervaring nu is dat wie dit ook leest, ik nu weet dat het je heel erg goed zou doen om deze missiereis een keer mee te maken als je kunt. Indien dit nog niet mogelijk is, hoop ik wel dat je een beetje met mij hebt kunnen meelopen in de favella na het lezen van dit stukje.

Cindy

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.