One In Him Foundation

One In Him Foundation

24 november, 2020

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

One Mission

Vandaag zijn we na de overdenking en het eten 600 broodjes gaan klaarmaken. Een lekkere dikke witte boterham met een plak kaas en ham, genoeg voor 600 kinderen die uitgenodigd zouden worden tijdens een kinderevent in de nieuwe sloppenwijk.

Johan en Brenda Toet hebben ingang ontvangen in een nieuwe sloppenwijk. Een bendeleider heeft na een flinke celstraf zijn hart geopend voor de Heere Jezus Christus. Hij heeft zachte ogen en een warm hart gekregen, een hart voor zijn wijk. Hij wil graag dat er zaken positief gaan veranderen. Hij wil geen criminaliteit en drugs, wat massaal wordt gebruikt om het leven wat zogenaamde kleur te geven en pijn te verdoven. Maar om dingen te veranderen en de hulp te bieden die nodig is, is de Heilige Geest nodig, maar ook de steun en de financiën, die ontbreken.

Daar gaan Johan en Brenda bij helpen, gedreven door de liefde van Christus, Die Zelf ons op kwam zoeken in onze duisternis. Jezus wil dat ze Hem leren kennen en een persoonlijke relatie met Hem gaan krijgen.

Dan zullen verkeerde gewoonten gaan stoppen, zoals verslaving en geweld. Omdat de geborgenheid en intimiteit met Hem zoveel eigenwaarde geeft en vreugde, zodat drugs niet meer nodig is. Jezus biedt hoop!

Zelf was ik best weer onder de indruk toen ik de kleine en op elkaar gebouwde sobere behuizing weer zag in de sloppenwijk. Wat hebben mensen weinig privacy. Soms leven ze binnen een paar vierkante meter met een gezin van 7 personen.

Een meisje vertelde ook hoe moeilijk het is om dan naar school te gaan en je huiswerk te maken. Het viel me op dat de meeste jongeren bijna geen woord engels verstaan en spreken. En al die boterhammen werden dankbaar aanvaard, als een cadeau. Een boterham met ham en kaas is een delicatesse, voor jong en oud.

We hebben door het geld wat we met elkaar meegenomen hebben, wat ook een aantal lezers hebben gesponsord, bedankt lieve mensen, de 300 aanwezige kinderen een leuke middag kunnen schenken. Het eerste event sinds tijden!

Er was weer wat te doen op een stuk grond wat eerst is gezuiverd van grote, scherpe stenen en boomstronken. Er was in de hitte fors gehakt met de bijlen door mensen in de sloppenwijken en teamleden. Dat was even zweten voor die mannen! Bij een oneffen grond zouden de mooie luchtkussens niet goed bruikbaar zijn.

Er waren verschillende luchtkussens waarop de kinderen heerlijk konden spelen en wij met hen. Er waren verder ballenbaden, glijbanen en een luchtkussen in de vorm van een voetbalveldje met water en zeep, waarop de oudere jeugd zich perfect kon vermaken. Ook was er popcorn en suikerspin.

Wat hebben de Brazilianen mooie sprekende ogen, blije gezichten en wat waren ze dankbaar. Het was een vrolijke middag. Ook werden er leuke watergevechten gehouden. Dat koelde lekker af.

Als ik naar die sloppenwijken kijk, wat zijn wij in Nederland verwend qua woonruimte. Maar die blije en vriendelijke gezichten, ondanks zoveel ellende, daar kunnen wij een boel van leren.

Jezus, Die vol ontferming bewogen is, ziet en kent al die mensen van de sloppenwijk. Hij weet wat ze echt nodig hebben, echte liefde, hartelijke woorden, maar ook voldoende eten en betere voorzieningen.

Prachtig dat Johan en Brenda hen met de steun uit o.a. Nederland gaan helpen en het Evangelie gaan verkondigen, maar ook met mensen praten in hun gebrokenheid en armoede, hen troosten en uitzicht bieden.

We hebben als team een stukje liefde en aandacht gebracht, een stukje vrolijkheid door kinderen heerlijk te laten spelen. Zo hoort dat, kinderen die lekker onbezorgd kunnen spelen. De ouders genoten ook omdat er een begin is gemaakt om hun kinderen meer vreugde te geven.

Maar als de mensen leren wie Jezus is, dan zal de sloppenwijk een veilige wijk worden vol licht en vrede. Met de kracht van God waarop Johan en Brenda vertrouwen, zal er zeker verschil worden gemaakt. Daar word je toch blij van?

Laten we hen omringen met gebed en van onze rijkdom hen de middelen geven om uit te kunnen delen. Vandaag 600 broodjes, maar in de toekomst nog veel meer. Jezus zal er op terugkomen en zeggen: ‘Je hebt Mij gevoed en je over Mij ontfermd.’ Matth.25.

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.