One In Him Foundation

One In Him Foundation

19 september, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

26 december 2017 – Dag voor de vrouwen

1ste Kerstdag waren we de hele dag vrij. We hebben als groep een echt Nederlands kerstontbijt gehad. We zijn naar het Ibirapuera park geweest, daar een wandeling tussen de regenbuien door gemaakt, een korte stop in de speeltuin voor Bella en Henri en een balletje gegooid met elkaar. 

Later op de dag langs de tempel van Salomo gegaan. Deze keer was deze open en zijn we met een aantal naar binnen geweest. Van buiten een indrukwekkend gebouw, maar een doorn in het oog van de Brazilianen. Dit gebouw heeft zo vreselijk veel geld gekost, terwijl er zoveel armoede is.

Eind van de dag zijn we met zijn allen een Habibs ingetrokken en hebben we onze buiken rond gegeten aan de pizzatjes, pasteitjes en toetjes!!! Thuis weer aangekomen nog even lekker nagezeten.

Na een zeer korte nacht, allemaal weer vroeg uit de veren vanwege een drukke dag.

Na de hele week in spanning te hebben gezeten was het mijn beurt om de overdenking te delen. Ik heb in de groep mogen delen “hoe God mij met Zijn liefde heeft aangeraakt” en hoe diep Zijn liefde gaat door iets te delen van Efz 3:18, waarin Paulus spreekt over de 4 dimensies van Gods liefde nl. De breedte, lengte, hoogte en diepte.

Na het ontbijt zijn alle mannen vertrokken, Alex en Johan gingen boodschappen doen (waren ze bijna de hele dag zoet mee). Henri, Allart, Dennis en Hennie gingen op weg naar de favella om daar een huisje stevig en veilig te maken. In dat huisje woont een vrouw met haar 7 kinderen, de “bovenverdieping” was zeer onveilig, je kon daar niet met 2 mensen tegelijk boven lopen, anders zakte je erdoor. De mannen hebben met een stevige constructie de bovenverdieping verstevigd en een nieuwe veilige trap gemaakt, zodat moeder en kinderen weer veilig naar boven kunnen.

Wij dames zijn eerst thuis gaan opruimen en poetsen, daarna zijn wij (5 gezellige dames en Bella in 1 auto) vertrokken naar Atibaia om cadeautjes te kopen voor de vrouwenavond in de favella. We hebben een setje samengesteld met een spiegeltje, nagelvijl, nagellak, remover en watjes.

Onderweg lekker hapje gegeten, thuisgekomen de setjes samengesteld, snel omgekleed en gegaan. Er kwamen 17 dames en een paar kinderen opdagen. Behoorlijke opkomst, vonden wij. Om het ijs te breken zijn we eerst een swingend lied gaan zingen.

Het thema voor deze avond was “woorden hebben kracht”. Ik mocht ze vertellen hoe belangrijk het is welke woorden er over je lippen komen. Dat je met woorden mensen kunt bemoedigen of kunt beschadigen.

Brenda en Tessa hebben samen hun getuigenis gedeeld, waarbij duidelijk te zien was dat er een aantal echt aangeraakt was. Hier hebben we met z’n allen nog even over doorgepraat.

Thuis aangekomen werden we door Johan nog verrast met een heerlijke maaltijd en konden we nog even ons verhaal kwijt.

Kortom het was een geweldige dag!!

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.