One In Him Foundation

One In Him Foundation

19 september, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

One Mission

Hallo Allemaal.

We zijn vandaag met z’n allen naar de favella gereden voor een activiteit voor de kinderen en een activiteit voor de vrouwen.

Aangekomen in de favella zijn we een rondje wezen lopen om de vrouwen uit te nodigen en hebben we onderweg boodschappen gedaan voor de lunch.

Ik vond het leuk om te zien dat er van die opblaasbadjes stonden waar de kinderen in aan het spelen waren. Mannen stonden te BBQ-en en we kregen een stukje vlees aangeboden. Dat smaakte erg goed. Het is ook leuk dat de mensen je herkennen van de vorige keer dat we hier waren.

Het valt me op dat de mensen, hoe ze ook wonen en hoe arm ze het ook hebben, er het beste van kunnen maken.

Johan en Alex hebben ondertussen boodschappen gedaan voor de broodjes hotdog. De dames zijn er direct mee aan de slag gegaan. Ik ben begonnen om frisdrank te maken voor de kinderen en met een aantal Brazilianen hebben we de ballonnen voor de kinderen opgeblazen.

Rond 16.00 uur begon het spektakel en zijn we hotdogs en frisdrank uit gaan delen aan de kinderen.

Wat een herrie maken al die kinderen, zeg! Maar het is toch leuk en mooi om te zien dat je er kan zijn voor al die kinderen.

De vaders van de kinderen zijn er niet bij. Zij zitten te drinken en naar muziek te luisteren en hebben totaal geen aandacht voor de kinderen.

Het lijkt erop dat de kinderen zonder vader, alleen door hun moeder, opgevoed worden. Dit vind ik heel triest om te zien.

Kees

Tegelijkertijd was er in de crèche een vrouwenmiddag. Aangezien het verleden week zo een chaos was met alle kinderen die met de moeders meekwamen, hadden we er nu voor gekozen om het tegelijkertijd te doen. Ook deze keer was het weer vol met vrouwen. We zijn wat dieper ingegaan op dromen en verwachtingen. Ik deelde nog wat over mijn dromen, en hoe God deze dromen heeft laten uitkomen, stukje bij beetje…

Alle vrouwen die aanwezig waren hebben we hun eigen droom anoniem laten opschrijven, en allemaal verzameld. Aan de hand hiervan gaan we kijken wat we voor lessen en bijeenkomsten kunnen gaan houden in de toekomst. Samen gebeden voor al deze dromen. De dames vonden het lastig om hun emoties te tonen, om te laten weten wat hun droom is, maar op deze manier hebben we er mooi handen en voeten aan kunnen geven.

Bij binnenkomst hebben alle vrouwen een papiertje met een nummer gehad, en aan het eind van de middag hebben we 3 grote voedselpakketten verloot en 3 grote gasflessen.

Wat nou zo bijzonder was, één van de vrouwen die de gelukkige was met een voedselpakket, gaf deze gelijk weg aan iemand die het volgens haar harder nodig had dan zij. Niet delen maar geven! Hoe bijzonder!

Na afloop van het kinder- en vrouwenevent, zijn we met zijn allen helemaal doof en gesloopt de bus in gestapt.

Brenda

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.