One In Him Foundation

One In Him Foundation

19 september, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

21 december 2017 – Dag van weerzien

In de vroege ochtend, terwijl iedereen nog op één oor ligt, zitten boer Nell en ik alweer aan een heerlijke bak koffie. De regen komt neer op het dak en de stroom in de wijde omgeving is inmiddels uitgevallen. We kletsen na over de dag van gisteren en maken plannen voor de bouw van een slaapkamer op een huisje in de favella.

We begonnen de donderdag met een training gebedsbediening. De Bijbel spreekt erover dat wij de autoriteit hebben gekregen om onze handen op de zieken te leggen en zij zullen genezen, maar hoe pas je dit nu in praktijk toe? Mooi om op elkaar te oefenen en genezing gemanifesteerd te zien worden, dat belooft wat voor als we het veld ingaan.

Na een heerlijke lunch zoeken we allemaal een plekje in de bus. De vorige keren dat we op pad gingen, moesten we altijd met vier auto’s. Naast dat dit altijd veel tijd in beslag nam, ging het ook dikwijls mis. Erg fijn om nu met z’n allen in een bus te zitten. Al hobbelend rijden we naar de favella. Voor sommige mensen allemaal nieuwe indrukken, voor andere een weerzien van oude bekenden.

De kinderen hebben ons al snel ontdekt en vliegen ons om de nek. De kleinste in onze groep, Bella, wordt al snel opgenomen in de groep en voorzien van allemaal speelattributen.

Ondertussen kijken boer Nell, Henri en ik in een huisje dat we gaan renoveren en verstevigen. De 1e etage, waar 7 kinderen slapen, valt bijna van ellende naar beneden, schrijnend om te zien hoe de mensen hier leven en wat is het dan mooi dat je iets voor hun kan betekenen. De bouwmaterialen die we hier voor nodig hebben, worden betaald van de giften die jullie hebben gegeven. Namens de mensen daar, ontzettend bedankt!

We trekken ondertussen verder door de wijk en vele mensen kennen ons en zijn blij om ons weer te zien. Geknuffel hier, een woord van bemoediging daar, en na verloop van tijd begeven we ons naar een restaurant waar we heerlijk gaan genieten van een pizza.

Hier hebben we niet heel veel tijd omdat de samenkomst in de favella om acht uur gaat beginnen. De camera draait, lichten worden afgestemd en we kunnen beginnen. De pastor treedt ook op als aanbiddingsleider en zijn zoontje slaat op de trommels. De kerk zit vol en zingt enthousiast mee. Johan brengt hier de boodschap ‘Het tweede gebod’ en ‘Gloria Deus’ en ‘Amen’ vliegen weer in het rond.

De mensen die de gebedsbediening in de ochtend hebben gevolgd, kunnen dit in de avond gelijk in praktijk brengen en verschillende mensen ontvangen de doop in de Heilige Geest en worden genezen.

Ondertussen is het al laat geworden en we springen snel in de bus terug naar ons huis. Hier evalueren we de dag, indrukken worden gedeeld en verwachtingen worden uitgesproken. Een voor een vertrekken we rustig naar ons bed en een zacht gesnurk stijgt op uit de kamers. We zien uit naar een nieuwe dag!

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.