Johan Toet

Hoe het leven van Johan begon

Johan Toet werd in 1971 geboren in de Haagsche Schilderswijk waar criminaliteit voor hem en zijn familie de normaalste zaak van de wereld was. Na een jarenlange loopbaan in de criminaliteit waardoor hij al meerdere malen met justitie in aanraking kwam, viel in 2002 voor hem definitief het doek. Hij werd zowel in het binnen- als in het buitenland in totaal veroordeeld tot vijftien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor drugshandel.

Play Video

Het leven van Johan in Portugal

In 2005 had Johan in een Portugese gevangeniscel, waar hij sinds 2002 gedetineerd zat, een bovennatuurlijke ontmoeting met God. Dit zette hem in vuur en vlam en het leidde ertoe dat zijn hele familie tot Jezus kwam. Na 10 jaar detentie kwam hij in 2011 vrij. Sindsdien deelt hij waar hij maar kan het Evangelie van Gods onvoorwaardelijke liefde.

In 2014 studeerde Johan na een tweejarige voltijd opleiding af van Charis Bible College Nederland en diende daar twee jaar samen met zijn vrouw Brenda als hoofd van Missions en Outreach om gevormd te worden voor de bediening. Begin 2016 riep God Johan en Brenda fulltime de bediening in en zond hen voorwaarts. In datzelfde jaar richtte hij samen met Brenda de stichting ‘One in Him Foundation’ op. 

De stichting heeft een eigen missiehuis in Brazilië waar zij jaarlijks meerdere missiereizen naartoe organiseren. Tijdens die reizen bezoeken zij afkickklinieken, daklozen, sloppenwijken, weeshuizen en kerken waar de deelnemers ingezet worden om de gave te ontdekken die God hen heeft gegeven. God beweegt krachtig tijdens deze reizen met wonderen en tekenen. Maar zijn grootste passie als evangelist is het winnen van zielen en dat doet hij dan ook door de vele openlucht campagnes wereldwijd. 

Het zendingswerk nu

Zowel Johan als Brenda geloven in het discipelen van mede gelovigen zodat zij met elkaar het verschil kunnen maken in de wereld. Naast de missiereizen en het discipelen van anderen heeft Johan, die geroepen is als evangelist, een duidelijke visie voor het verspreiden van het Evangelie en deze is: ‘Om in zo een kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen te winnen voor het Koninkrijk van God.’

Dit doet hij onder andere door openlucht campagnes te houden in de allerarmste sloppenwijken wereldwijd. Daarbij worden altijd veel voedselpakketten verstrekt. ‘Niet alleen zeggen maar ook doen.’ Jakobus 2:15-16 is wat hem drijft. Op deze wijze geeft hij samen met zijn vrouw Brenda Gods liefde handen en voeten in Woord en in daad. De Heer bevestigt Zijn Woord tijdens deze campagnes altijd met vele wonderen en tekenen.

Tevens geeft Johan samen met Brenda online gratis Bijbelstudies en spreekt Johan in kerken en gemeentes en op diverse events wereldwijd. Zijn verhaal is meerdere malen wereldwijd in de media geweest en heeft tienduizenden mensen bereikt met het goede nieuws dat God in staat is om ieders leven compleet te transformeren. Als gevolg van zijn publieke interviews, spreekbeurten en openlucht campagnes, zijn inmiddels al tienduizenden mensen tot Jezus gekomen. 

Johan heeft in 2018 zijn autobiografie ‘Goed Genoeg’ geschreven welke inmiddels door tienduizenden mensen wereldwijd is gelezen. Hij is getrouwd met Brenda en zij hebben vier kinderen en vijf kleinkinderen. Samen hebben ze hun leven op het altaar gelegd omwille van het Evangelie en zijn geheel afhankelijk van partners en donaties.

Meer weten over Johan Toet en zijn werk als evangelist? Bekijk dan zijn persoonlijke website Johantoet.com

Johan Toet

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.