Geschreven door Anouck

Geschreven door Anouck

23 maart, 2023

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Grote glimlach

Wat is het geweldig om je dag te mogen beginnen met het aanbidden van God! Met zijn allen op het gras omgeven door de schitterende natuur. Het geeft me energie en leidt me tot Jezus.  Na een zeer krachtige overdenking over hoe kunstig God ons geweven heeft kan de dag al niet meer stuk en dat terwijl de dag nog maar net begonnen is.

Vanmiddag mochten we naar een mannen kliniek. Wat een passie is daar, niet alleen voor de mannen maar ook voor God. De ogen van de eigenaar van de kliniek straalden. Zijn  gastvrijheid en liefde voor de mensen was meteen voelbaar. 

Elke dag houden ze een kerkdienst met elkaar en hier mochten twee uit ons team een les delen. Er werd gesproken over genade en de positie van ons als mens bij God de vader. Mannen werden aangeraakt door de Geest van God. Aan het einde werd opgeroepen tot gebed. Eén man kwam naar voren, hij had vroeger op hoog niveau in de Braziliaanse voetbal gespeeld, om te laten bidden voor zijn knie; hij was al naar het ziekenhuis geweest en de dokters hadden gezegd dat hij een operatie nodig had…

Na gebed voor genezing kon hij er alles weer mee! Deze man liep weg vervuld van vreugde en met tranen in zijn ogen. Zo groot is onze God! Hij zij: “nu kan ik de jongens uit de sloppenwijken leren voetballen en ze liefde geven. God houdt van hen en dat mag ook hun fundament worden dat gaat ervoor zorgen dat ze niet na drugs of alcohol grijpen”. 

God is ontzettend goed! Hij geeft wat nodig is. De genezing van de knie en hoe hij het wil gaan inzetten voor Gods koninkrijk raakte me en deed me beseffen hoe veel verder God ziet dan we mensen kunnen.

Tijdens het laatste aanbiddingslied was het net alsof de hemel zich eventjes opende, zoveel hartstocht werd er in gelegd. De ogen van de pastoor straalde er werd geklapt en ik weet zeker dat als de ruimte groter was geweest er ook gedanst zou zijn. 

Ook als je hoort en ziet hoe ze gestart zijn en wat er nu wordt bijgebouwd kun je niet anders dan stil worden. De mannen krijgen de kans om een betere toekomst op te bouwen doordat ze kunnen werken. Er worden kruiden verkocht, er is een kledingwinkel en een kapper zaakje. De opbrengsten worden verdeeld over de mannen en er gaat een deel naar de kliniek. Met dat geld worden er verdere verbouwingen gedaan. 

Als ik de dag samenvat kan ik het kort houden: het was een dag vol verwonderingen. Met vele knipogen van boven. Een dag vol emoties.

Op na morgen

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.