Geschreven door Christine

Geschreven door Christine

20 april, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

19 april, 2022 l One Mission 3

We starten de dag met een mooi moment van aanbidding. Jantinka heeft het voorbereid. Ze heeft zich hierin door de Heer laten leiden en zo heeft ze voor iedereen een woord met een passend beeld gekregen. Wat mooi en bemoedigend! Ze zal ook een foto die erop lijkt op internet opzoeken en het aan ieder van ons appen. Voor mij heeft ze de tuin van een klooster. Dat spreekt me erg aan. Ze wist niet dat ik op mijn 9e non wilden worden en dat zo’n tuin mij alles zegt over stilte en bij God veilig en geliefd zijn… Ze had wel een andere uitleg: de tuin ben ik en God wil dat ik bloei. Dat wil Hij voor iedereen en dat doet de Heilige Geest in ons. Heer wat bent U goed!

Na het gezamenlijke zingen laat ze ons in stilte een brief aan God schrijven. Wat zouden we Hem willen zeggen? Nu, voor mij komt vooral een brief van dankbaarheid voor alles wat God tot op heden in mijn leven gedaan heeft en dat Hij ons in zo’n bijzondere plaats gebracht heeft om te groeien in onze relatie met Hem. Dank U Heer! 

Vandaag gaan we een klein vrouwen evenement houden. 100 vrouwen uit een sloppenwijk hebben een uitnodiging gekregen om een voedselpakket te komen ophalen. Samen vullen we de 100 voedselpakketten. Daarna vullen we ook de organza zakjes met de kleine cadeautjes die we voor de vrouwen meegenomen hebben. Nagellak, een crème of iets voor in het haar. Daarbij zetten we een kaartje met een Bijbeltekst over de liefde van God. Dat is wat we aan hen willen meedelen: dat God hen ziet en hoeveel Hij van hen houdt.

Voordat we naar de stad vertrekken, zwemmen Nel en ik een paar rondjes in het zwembad. Wat heerlijk om zo te kunnen afkoelen en een beetje te sporten. En e.e.a. met elkaar te delen. 

Naar de lunch vertrekken we naar de sloppenwijk. De vrouwen wachten al op ons. We gaan het evenement op een bedekt voetbalterrein houden. 

Nel en Mathilde geven hun getuigenissen die de liefde, de troost en het herstel die God kan geven, laten zien. Hun levensverhalen spreken de vrouwen aan. Dat kunnen we aan hun houding en hun blik zien. Daarop aansluitend is er een moment om Jezus aan te nemen. Een paar vrouwen reageren. Een beetje teleurstellend, maar we hebben het Evangelie gezaaid. 

We leggen ze in Gods handen. Brenda en Johan hebben dankzij dit moment wel nieuwe contacten met de mensen van deze wijk gelegd en zullen hierop later verder kunnen opbouwen.

We delen daarna de voedselpakketten en de organza tasjes uit. Aan iedere vrouwen zeggen we in ons beste Braziliaans “God zegent jou” of “Jezus houdt van jou.” We worden er steeds beter in! We hopen dat ze door onze houding en onze daden zullen zien Wie God is: een zorgzame en trouwe Vader die hun een leven in overvloed wil geven. Daarvoor is Hij aan het kruis gestorven.

We sluiten de dag met een avondeten in een restaurant af. Brazilië is een tegenstrijdig land: aan de ene kant de armoede en gebrek aan alles hebben en aan de andere kant zo’n overvloed waar niet iedereen deel aan heeft. Volop fruit, groente en vlees. Dit land is immens en zeer vruchtbaar. Heer, waarom kunnen niet alle mensen hiervan profiteren? Ik bid dat het Evangelie dieper in dit land mag doordringen zodat allen deel aan dit overvloed zullen kunnen hebben. Dank U wel dat we daaraan ons kleine bijdrage mogen hebben. 

Christine

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.