One In Him Foundation

One In Him Foundation

4 november, 2018

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

4 november 2018

Geweld, kindermisbruik en drugsproblematiek

Vannacht ging de klok vooruit, dus een uurtje minder slaap. Nu is het nog 3 uur tijdsverschil met Nederland. Na het ontbijt heeft Jaap nog iets gedeeld over het ontvangen van de Heilige Geest en de dingen die je dan soms ziet gebeuren, zo ook gisteravond. Daarna de verrassing van de dag, maandag, onze laatste dag, vliegen we ’s avonds om 21 uur Braziliaanse tijd terug naar Nederland (24 uur ‘s nachts Nederlandse tijd) maar er zijn zoveel giften binnengekomen na onze oproep op social media dat we morgenochtend als team nog een keer teruggaan naar de Favela met 120 voedselpakketten. Echt zo geweldig en iedereen heel erg bedankt die mee heeft geholpen om dit mogelijk te maken. En in de week erna, wanneer wij weer in Nederland zijn, gaan Johan en Brenda nog terug om de mensen te helpen die alles verloren hebben bij een brand die in de Favela is geweest. Ze gaan dan mensen voorzien van dekens, e.d.

We hebben vandaag 2 uur gereden naar een kerk. Hier zouden we een outreach gaan doen met de lokale kerk. Maar de kerk ligt in een heel gevaarlijk gebied, vol drugs en geweld. De voorganger is hier zelf meerdere keren met de dood bedreigd. Er zou een vertaler voor ons komen, maar de taxi wilde hier niet heen rijden vanwege de gevaarlijke buurt.

We krijgen hier instructies voor onze veiligheid. Vanmiddag gaf Allart een korte teaching en gingen ze later samen met ons bidden voor de wijk hier, wat bol staat van criminaliteit. Er is zoveel geweld tegen vrouwen, kindermisbruik en drugsproblematiek. Maar bidden dat ze hier kunnen!

Na de worship keek ik om me heen, de kerk was afgeladen vol en er kwamen nog steeds mensen binnen. Johan vertelde zijn getuigenis en toen er tijd voor gebed was, kwamen zoveel mensen naar voren. Vanavond was er zo’n andere atmosfeer dan in de kerk dan gisteren. Hier voelde je zoveel sadness, pijn, leed, bedrukking, hopeloosheid, eenzaamheid, het lag als een deken over deze plaats. Er kwamen zoveel mensen naar voren met hun noden en pijn. Onze God is een God Die hoop brengt en licht daar waar duisternis is. Hij is Degene die elke situatie om kan keren, niks is hopeloos of uitzichtloos voor Hem. Thank God.

Na de dienst hebben we in de kerk met de mensen gegeten. Ik ben op veel plekken in Brazilië geknuffeld, maar op deze plek ben ik bijna geplet. Heb zoveel liefde ontvangen in deze kerk, mensen lieten je niet los, ze kussen en knuffelen je plat. Toen we weggingen stonden ze ons aan de weg uit te zwaaien, we zijn overal warm onthaald de afgelopen weken, maar hier was de liefde van de mensen echt zo bijzonder en intens. 

Wij gaan weg, maar God blijft gelukkig op deze plaats waar Hij zo nodig is. Waar Hij Degene is die deze plaats tot vruchtbaar land kan maken. Ik moest denken aan deze tekst: ‘De HEERE is nabij de gebrokenen van hart, Hij verlost de verbrijzelden van geest’ (Psalm 34:19).

Evelyn

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.