Geschreven door Marthijn Penninkhof

Geschreven door Marthijn Penninkhof

10 juni, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

OneMission 4

Lieve vrienden, familie en bekenden,

Vandaag begonnen wij de dag met worship van Kiaya en een overdenking van Annelyn. De overdenking ging vandaag over psalm 91. Wat mij hierin aansprak was dat ondanks alle situaties die je meemaakt en waar je door heen gaat God met ons is. 

Na het ontbijt was er ruimte voor stille tijd, rust en gezelligheid. De planning was om 12:30 te vertrekken naar een afkickkliniek. Door oponthoud werd dit iets later wat ons de mogelijkheid gaf om door middel van een vragenspelletje dieper op ons geloof en onze identiteit in Jezus te gaan. 

Rond een uurtje of een zijn wij met een volle bus vertrokken richting een afkickkliniek die in de prachtige natuur van Brazilië ligt. In deze afkickkliniek verblijven ruim vijfentwintig mannen voor een periode van negen maanden om onder het woord en identiteit in Jezus af te kicken van hun drugsverslaving. Allereerst hebben wij kort kennis gemaakt met de mannen uit deze kliniek. Vervolgens startte de worship die werkelijk waar fantastisch was. Met zoveel mannen Jezus groot maken en de eer geven voor alles in ons leven. De worship bestond uit een elektrische gitaar met een piano. 

Wij als groep hebben in de afgelopen week een dramastuk ingestudeerd dat ‘Everything skit van Lifehouse heet.’ Dit dramastuk hebben wij in de middag opgevoerd waar veel positieve reacties op kwamen. Het had veel mensen aangeraakt en bemoedigd om door te gaan in hun strijd tegen de drugs. Dit alles werd geleid door de Heilige Geest die ons kracht en moed geeft. Het dramastuk gaat over een meisje dat wordt verlijdt door allerlei demonen die Jezus wegneemt en overwonnen heeft. 

Na het dramastuk hebben Annelyn en Tom zich kwetsbaar opgesteld door hun getuigenis te delen over hoe Jezus gewerkt heeft in hun leven. Hierbij was er gelegenheid voor de mannen in de kliniek om vragen te stellen en kort hun eigen getuigenis te delen. Hier werd veel gebruik van gemaakt en zo ontstond er een open en vertrouwde sfeer. 

Daaropvolgend heeft Johan zijn getuigenis gedeeld over wat hij heeft meegemaakt en hoe Jezus heeft gewerkt in zijn leven. Verder heeft Johan kort onderwijs gegeven over wie Jezus is en hoe je een kind van Hem wordt. Er waren ongeveer vijf mannen die deze middag Jezus aannamen en gedoopt werden in de Heilige Geest. Werkelijk waar fantastisch om te zien dat zoveel mannen niet meer hun eigen leven willen leiden, maar dat Jezus dat zichtbaar gaat doen in hun leven. Ook hebben er enkele genezingen plaatsgevonden en mochten wij leven uitspreken over de mannen in de kliniek. 

Tot slot zijn wij op de weg naar het missiehuis gestopt bij een restaurant waar wij pizza hebben gegeten.

Marthijn Penninkhof

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.