Geschreven door Mark

Geschreven door Mark

22 november, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blinden gaan zien

Vandaag is Rick aan de beurt voor de aanbidding en overdenking. Rick deelt met ons iets over risico’s nemen. Even later gaan we naar een groothandel en slaan daar karren vol eten, shampoo, tandenborstels, zeep e.d. in. De auto’s eenmaal vol geladen gaan we op weg naar de verslavingskliniek Resgate de efraim. Hier zitten ongeveer 280 mannen en zestig vrouwen.

Eenmaal aangekomen op een enorm terrein vol gebouwen met daarin verslaafde mensen. Zowel mannen als vrouwen in diverse fases van hun verslaving. Hier gaan we direct aan de gang met de auto’s legen. Alle persoonlijke producten worden verdeeld in tasjes en de etenswaren gaan het magazijn in.

Vervolgens gaan we naar een kerkdienst hierop het terrein. Johan deelt een woord met de mannen die aanwezig zijn. Vervolgens word ik door hem geroepen om het podium op te komen om mijn getuigenis te delen. Alle mannen luisteren zeer goed naar wat ik te vertellen heb. Eenmaal aan het einde van mijn getuigenis klinkt er een LUID-applaus van iedereen. Enkele mannen stellen een aantal vragen naar aanleiding van mijn getuigenis.

Vervolgens is de beurt aan Jan hij deelt een stuk uit het Oude Testament over Jozef. Hij deelt hier drie lessen:

1 vergeving
2 oordeel niet
3 God is erbij (hij heeft een plan)

Even later mag ook Billy zijn getuigenis delen op het podium. Je ziet echt dat alle aanwezige mannen graag ons verhalen aanhoren en hierin hun zelf kunnen vinden.

Na het delen van Billy zijn getuigenis komt Johan op het podium en vraagt of er mensen gebed nodig hebben voor fysieke klachten. Diverse mannen komen naar voren. We gaan met z’n allen voor de mensen bidden. Met als hoogtepunt een man die aan een oog blind is die vervolgens weer kan zien.

Hij begint direct dingen te lezen en te bekijken. De hele zaal is direct gevuld met vreugde. Nu krijgt iedereen zijn of haar persoonlijke tasje met spulletjes waar iedereen zeer dankbaar voor is. 

De vrouwen mochten weer op bezoek in de vrouwenkliniek. Zestig vrouwen dit keer. We voelden ons echt welkom! Het delen van ons levensverhaal/getuigenis gaf echte verbinding. De vrouwen hadden veel behoefte aan een knuffel, gewoon een warme omhelzing en gebed. Ze waren heel gastvrij. De verhalen waren opnieuw schrijnend. De vernietigende effecten van cocaïne zagen we in het gezicht van een vrouw waar haar hele neus verdwenen was en het gezicht misvormd.

Door het snuiven was niet alleen haar gezicht, maar ook haar leven compleet verwoest. Ze getuigde dat ze zich toch mooier dan ooit voelde door Jezus! We hebben de vrouwen na afloop gezegend met een pakket verzorgingsproducten en iets te snoepen. Wat een blije gezichten en dankbaarheid. De vrouwen gingen gelijk douchen en met hun haren aan de slag. De kliniek geurde naar de heerlijke producten en blijdschap overheerste!

Aan het eind krijgen we een rondleiding over het terrein en deelt de eigenaar zijn getuigenis. Toen is er besloten om deze kliniek enkele vriezers en koelkasten te schenken van ons ingezamelde geld. Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten bij de Mac-Donalds en gaan we moe maar voldaan slapen.

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.