Geschreven door Nel

Geschreven door Nel

23 november, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

God voorziet

Wij gingen vandaag met Johan op pad, want Brenda had een dagje vrij. Toen we allemaal in de bus zaten, gingen we eerst nog even naar een grote supermarkt om eten voor de kliniek te kopen, zoals vlees, bonen, olie, tandenborstels en tandpasta. 

De leiding en wat jongens van de kliniek kwamen we daar al tegen en we werden hartelijk begroet. Deze kliniek krijgt niets van de overheid, maar leeft van giften. 

Bij de kliniek aangekomen vertelde de pastor van de kliniek zijn getuigenis. De kliniek heeft de naam Genesis. Heel mooi. Hij had het op zijn hart gekregen om verslaafde jongens in huis te nemen. Na een poosje vond zijn vrouw dat wel een beetje heftig worden. Op een heel bijzondere manier kreeg hij van een andere pastor deze locatie aangewezen, waar hij iets kon gaan beginnen. Wat een liefde en zegen dat iemand dat zo geeft. Allemaal goedheid van God. Kunnen we in Nederland nog wel wat van leren. 

Ze hebben nu al wat nieuwe ruimtes gebouwd, zodat ze straks een bakkerswinkeltje kunnen beginnen en een kapperszaakje. Heel mooi om te zien dat ze dat uit het niets tot iets maken. Nadat de pastor dit allemaal had verteld en dat hij dit uit liefde was begonnen, begon de dienst. 

Het zaaltje zat vol met mannen die hongerig waren naar het Woord. Uit volle borst werd er gezongen. Al verstonden we de taal niet, het was krachtig in de Geest. Johan vertelde eerst zijn getuigenis in het Portugees. Heel krachtig om te horen. Daarna vertelde Daniël, Hetty en Rick hun getuigenis. Rick vertelde van het Vaderhart van God en hij riep de jongens/mannen op dat als ze meer wilde ervaren van het Vaderhart van God, ze naar voren mochten komen. Het was ontroerend om te zien dat iedereen naar voren kwam. Twee jongens gaven ook hun leven aan Jezus. 

Wat een feest was het bij ons en in de Hemel. Ze werden ook allemaal vervuld met de Heilige Geest en wat is dat mooi om dat als team te mogen doen. Daarna gingen we bidden voor mensen die pijn hadden in hun lichaam. Wat een vreugde om te zien dat mensen daarna genezen.

Na de dienst nodigde de pastor ons uit voor een bakkie koffie (zijn huis stond tegenover de kliniek) en wat stonden er allemaal heerlijke dingen op tafel, die zijn vrouw voor ons klaargemaakt en gebakken had.

De gastvrijheid trof me, de liefde en de overvloed. Toen we weer naar huis gingen stonden de jongens te vliegeren. Ze konden het heel goed. De vlieger was bijna niet meer te zien. Na de busreis weer thuis gekomen hebben we weer heerlijk gegeten.

Brenda had voor ons gekookt. Zo lief. Na het eten nog lekker even in de sauna. Sommige moesten wat worden aangemoedigd om het voor de eerste keer te proberen in de sauna. Wat hebben we gelachen. Het was weer een geslaagde dag. Wat hebben we het leuk met elkaar. Het is een familie. 

God voorziet in alles en het is volop genieten!!

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.