Geschreven door Marije

Geschreven door Marije

28 december, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Gods liefde brengen

Wauw, vandaag was het dan zo ver: we gingen voor het eerst op missie. In de ochtend hebben we tijd genomen voor aanbidding, een overdenking en stille tijd. Daarna zijn we vertrokken naar een afkickkliniek.

Daar aangekomen kregen we een rondleiding en ontmoetten we de mensen. De mannen uit onze groep hebben allemaal iets gedeeld met de mannen uit de kliniek. Enkele gaven hun leven aan Jezus of werden vervuld met de Heilige Geest. Er zijn veel wonderen gebeurd en er was een ontzettende honger onder deze mannen. Halleluja!

We gingen met ongeveer twaalf vrouwen apart zitten. Eerlijk gezegd vond ik het best lastig dat er zo’n taalbarrière was. Je wilt zo graag met ze praten, ze leren kennen en bemoedigen, maar we verstaan geen Portugees en zij geen Engels.

Gelukkig hadden we lieve mensen bij ons die konden vertalen. Enkele van de groep hebben hun getuigenis gedeeld. Hierin kwam echt naar voren dat hoe gebroken je ook bent voor God niets onmogelijk is om te herstellen en we echt hoop moeten blijven houden! Het was bijzonder om te zien hoe dit de vrouwen raakte en hielp om ook te delen.

We hebben een dans voor en met hen gedaan waarin we met een doek symboliseerde dat ze onder Gods vleugels mochten komen. Daarna hebben we voor alle vrouwen gebeden, bemoedigd en ook enkele vrouwen zien genezen van lichamelijke klachten!!

Het mooie wat ik zag was dat ook al spreek je de taal niet en ken je de mensen niet, het was genoeg dat je er gewoon bent en ze ziet. Ik heb me echt beseft dat God die vrouwen wel kent en allang de werken heeft voorbereid en wij daarin mogen wandelen. Ik ervaarde echt de afhankelijkheid en het vertrouwen op God dat je weet dat Hij het is die het door ons heen doet. Dat brengt echt een ontspannenheid en vertrouwen met zich mee.

Na de kliniek zijn we in een restaurant wat gaan eten en daarna doorgegaan naar een kerk in de buurt van de kliniek. Veel mensen van de kliniek waren daar ook. Wauw, wat een volume kwam er uit de aanbiddingsband en de zaal. Het was zo heilig en zo mooi om te zien hoe iedereen vol passie God aanbidt.

Iemand uit onze groep heeft een woord gedeeld in de kerk en daarna een oproep gedaan om een keuze voor Jezus te maken, de doop in de Heilige Geest of voor genezing. Er kwamen zo ontzettend veel mensen naar voren dat ik even niet zo goed wist waar ik moest beginnen en wie er al wel of geen gebed had gehad. Ik vroeg aan God of Hij er personen uit wilde lichten waar ik naar toe mocht lopen zodat niemand vergeten werd. En dit gebeurde! We hebben voor heel veel mensen gebeden.

Zelfs op een vrouw die in de zaal was blijven zitten liet God mijn oog vallen en toen ik samen met een vertaler aan haar vroeg of ik ergens voor kon bidden zei ze dat ze pijn in haar rug had. Wat mij erg hielp was wat Johan de vorige avond tegen ons had gezegd om te spreken tegen het probleem op het moment dat we bidden voor genezing. Eigenlijk heel kort en simpel, maar alle pijn was helemaal weg! Ze was erg geraakt en knuffelde me ontzettend lang. Ik mocht haar zegenen en benoemen dat Gods oog echt op haar is en ze het waard is om gezien te worden.

Zo zijn er nog veel meer van deze getuigenissen van die avond. Zo dankbaar dat we Gods kracht en liefde door ons hebben gezien en ervaren voor deze mensen. Het was echt een mooie en bijzondere eerste missiedag!

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.