Geschreven door Daniel

Geschreven door Daniel

17 november, 2022

Blijf op de hoogte

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Krachtige inwerking

Na een uurtje teamwork stonden er 350 lunchpakketten klaar om uitgedeeld te worden. Nadat we ze in de bus hebben gezet gaan we op weg naar de stad.

Naarmate we dichterbij de daklozen komen, voel ik de spanning langzaam oplopen. Het is voor mij namelijk de eerste missietrip van mijn leven, dus ik weet nog niet zo heel goed wat ik moet verwachten.

Onderweg wordt ons nogmaals op ons hart gedrukt om niet alleen voedsel uit te delen, maar om ook vooral voor ze te bidden.

In het park aangekomen verzamelen de mensen zich om ons heen. Ik heb nog maar net een lunchpakket in mijn handen, en de eerste man loopt al naar mij toe.

Ik kijk de man in zijn ogen en ik zie de ellende en een duisternis die ik niet kan omschrijven. Maar toch zie ik ook een sprankje hoop in zijn ogen als hij zijn hand uitstrekt om het lunchpakket in ontvangst te nemen. Ik vraag hem posso orar pra voce?(Dat betekent; mag ik voor je bidden?)

Hij knikt ja, en haalt zijn pet van zijn hoofd en buigt zijn voorhoofd afwachtend wat naar beneden. Ik leg mijn hand op zijn hoofd en spreek leven uit in de heilige naam van koning Jezus.

Nadat ik klaar ben met zegenen, kijkt hij me dankbaar aan en ik zie dat het lichtje in zijn ogen wat feller is gaan branden. Na een dikke knuffel zegt hij: …obrigado… en gaat hij verder.

Ondertussen staan er alweer 2 andere mensen om me heen, en houden vragend hun hand op. Snel geef ik waar ze om vragen.

De vertaler vertelt me dat één van hen gebed wil voor zijn rechterschouder. Bij hem leg ik mijn hand op zijn schouder, en gebied de pijn het lichaam te verlaten in Jezus naam. Daarna vraag ik hem of de pijn weg is.

Verbaast merkt hij dat hij zijn arm weer kan bewegen en zelfs kan ronddraaien! Ook zijn leven zegen ik in Jezus naam.

Later in de bus spreekt Johan ons toe, en vertelt ons dat we hier echte impact hebben gemaakt. 

Impact maken betekent namelijk: effect, invloed en krachtige inwerking. Dat is wat we hier doen! Ik ben God zo dankbaar dat we allemaal goed genoeg zijn voor hem. En dat alle zonden en ellende die we hebben gezien al betaald is door het bloed van Jezus Christus onze verlosser! Amen.

Delen
Delen
Delen
Delen

Lees verder

Vraag de missietrip brochure aan!

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over One Missions.